Čas priprave: 30 minut

Sestavine:

  • 6 jajc
  • 500 g sira Zanetti Mascarpone
  • 150 g sladkorja
  • 300 g piškotov Savoiardi
  • ¾ l kave
  • 50 g ruma
  • manj masten kakav za aromo

Postopek priprave:

Mascarpone Zanetti

1. korak
Stepajte jajčne rumenjake, dokler ne dobite mehke penaste kreme. Dodajte mascarpone in rum. Iz beljaka naredite sneg in ga primešajte. Skuhajte kavo.

2. korak
Za pripravo sladice: piškote na hitro potopite v kavo in jih naložite v posodo v plast na katero nato dodate plast kreme. Postopek nadaljujte, dokler ne prekrijete zadnjega sloja s kremo. Vse skupaj postavite v hladilnik za najmanj dve uri in za piko na i okrasite vrhnjo plast vašega tiramisuja z nesladkanim kakavovim prahom ter postrezite.

Nazaj
20 let Jogobelle in Monteja
Naprej
Oblački Gran Spicco