Čas priprave: 30 min
Sestavine:
- 450 g drobno sesekljane čebule
- 1 čajna žlička sončničnega olja
- 150 ml belega vina
- 1 liter kokošje jušne osnove
- 1 mali lovorjev list
- 1 košček bio limonine lupine
- 1 sesekljan strok česna
- sol
- 1/4 do 1/2 čajne žličke kajenskega popra (lahko več, če vam ustreza)
- 1 jedilna žlica drobljene mešanice zelišč (peteršilj, bazilika, koper, drobnjak, prava krebuljica, itd.)
- 4 kosi popečenega kruha
- 120 g grobo naribanega sira Basilis Original Rauchkäse Chili Bergader
Postopek priprave:
1. korak
Pri nizki temperaturi v ponvi počasi prepražimo čebulo v olju, dodamo belo vino in pustimo, da skoraj zavre. Nato s kuhanjem zreduciramo količino tekočine za polovico in prelijemo v posodo z jušno osnovo. Dodamo lovorjev list, limonino lupino in česen ter pustimo, da vre približno 6 do 8 minut ter nato odstranimo z ognja. Juho začinimo s soljo in kajenskim poprom, nato pa posujemo z zelišči.
2. korak
Juho vlijemo v toplotno odporno posodo za juho. Dodamo kruhove kocke tako, da pokrije celotno površino posode. Po vrhu naribamo dimljen sir, ki ga nato posujemo z baziliko. Juho nato pečemo približno pet minut na spodnji rešetki ogrete pečice do zlate rjave barve.