Čas priprave: 30 min

Sestavine:

  • 10 g svežega kvasa
  • ½ litra mlačne vode
  • 250 g moke
  • 1 čajna žlička soli
  • 2 jedilni žlici olivnega olja
  • 300 g paradižnikov iz konzerve
  • 1 strok česna
  • 1 ščepec origana
  • sol in sveže mlet poper,
  • 1 ščepec kajenskega popra
  • 500 g brokolija (lahko zamrznjenega)
  • malo olivnega olja
  • 125 g sira Bergader Edelpilz
  • 8 tankih rezin suho mesnate šunke (npr. Parmska šunka)

Postopek priprave:

Bergader Edelpilz1. korak
Kvas raztopimo v vodi, dodamo moko, sol in olivno olje ter vse skupaj zgnetemo v gladko testo. Testo damo v skledo, pokrijemo s folijo in pustimo na toplem mestu, da vzhaja približno 30 minut. Med tem paradižnikom primešamo sesekljan česen, origano ter po okusu še sol, poper in kajenski poper. V vreli vodi za 10-15 sekund blanširamo brokoli in ga nato nemudoma ohladimo v ledeni vodi.

2. korak
Pečico segrejte na 250 °C. Papir za peko premažite z malo olja. Testo razvaljajte na pomokano delovno površino in ga položite na naoljeni papir za peko. Če želite, da je rob pice hrustljav, potisnite testo ob robovih proti višini. Porazdelite paradižnikovo omako po testu in razporedite brokoli po vrhu.

3. korak
Pico pecite 15-20 minut na najnižji rešetki v predhodno ogreti pečici. Ko je pečena, jo okrasite z rezinami sira Bergader Edelpilza in pršutom. Začinite s papriko in za kratek čas vrnite v pečico (dovolj je toliko, da se stopi sir).

Nazaj
Pikantna čebulna juha s sirom Basilis Original Rauchkäse Chili
Naprej
Pica z brokolijem in sirom Bergarder Edelpilz