Čas priprave: 8 min

Sestavine:

  • 150 g sira Tartare
  • 80 g kozic
  • 2 kumari
  • 2 jedilni žlici soka limete
  • 2 navadna jogurta
  • peteršilj
  • poper

Postopek priprave:

<Tartarestrong>1. korak
Olupite kumari in eno od njiju narežite ter jo dajte v mešalnik. Enako naredite s polovico druge kumare. Drugo polovico prerežite po dolžini, odstranite semena in jih dodajte v mešalnik. Kumaro brez semen narežite na koščke in jo prihranite za kasneje. V mešalnik dodajte jogurt, sok limete, peteršilj in dve tretjini sira Tartare. Dodajte še 10 ml hladne vode in nekaj popra. Mešajte dve minuti oz. dokler ne dobite kremaste teksture. Kumarično omako nalijte v majhne skodelice.

2. korak
Očistite kozice in narežite na koščke. Dodajte jih v skodelice z omako in premešajte. Hranite na hladnem do serviranja. Tik pred servisiranjem dodajte preostanek sira Tartare.

Dodatni nasveti:
Idealno je, da se omaka hladi vsaj 1 uro. Če ni dovolj ohlajena, ji primešajte nekaj ledu preden dodate preostanek sira Tartare. Če želite prihraniti nekaj časa, uporabite olupljene kozice, pripravljen sok limete in zamrznjen peteršilj.

Nazaj
Hrustljavi kornet z omako gvakamole in sirom Tartare Provance/Italiano
Naprej
Kanapeji s sirom Chavroux in svežo pomladno solato