Čas priprave: 20 min
Sestavine:
- 125 g sira Saint Agur
- 6 svežih fig
- 50 ml jabolčnega soka
- 20 g sladkorja
- 30 g orehovih jedrc
- 50 ml namiznega belega vina
Postopek priprave:
1. korak
Figam odrežite zgornjo tretjino in iz njih izdelajte pire skupaj z jabolčnim sokom. Za pripravo nadeva v posodi brez olja popecite orehe. Ko so dovolj opečeni, jih odstranite iz posode in na grobo sesekljajte. V isti posodi stopite sladkor, dodajte sesekljane orehe in pustite, da sladkor karamelizira. Odstranite orehe iz posode in pustite, da se ohladijo. V ponev nalijte vino, vmešajte figov pire in na hitro segrejte ter vmes mešajte.
2. korak
Na krožnik postavite nekaj figovega pireja in v sredino dodajte fige. Fige napolnite s sirom Saint Agur, nanj pa položite karamelizirane orehe. Preostanek pireja postrezite v skledi. K tej jedi lahko dodate rezino kruha z oreški.