Čas priprave: 20 min
Sestavine:
- 1 bageta ali 1 štruca kruha
- 150 g sira Chavroux Pyramide
- 2 tanki rezini pršuta ali šunke
- 200 g češnjevih paradižnikov
- 1 rdeča paprika
- 1 zelena solata
- 150 g pločevinka srčkov artičoke v vodi
- 100 g mlade koruze
- 8 kumaric
- 4 posušeni paradižniki v olivnem olju
- 2 jedilni žlici jogurta
- 1 jedilna žlica limoninega soka
- 2 stebla peteršilja
- 1 ščepec bazilike
- poper
Postopek priprave:
1. korak
Kruh narežite na 2 cm debele rezine in jih položite na pladenj. Pecite v pečici 2-3 min in pazite, da se ne zažgejo. Ko je kruh rahlo popečen, ga odstranite iz pečice in pustite, da se ohladi. Narežite pršut oz. šunko na trakove. Razpolovite papriko, odstranite semena in jo narežite na trakove. Namažite sir Chavroux na vse kose popečenega kruha. Na tretjino kruhkov položite trakove šunke ter posujte s ščepcem peteršilja. Drugo tretjino kruhkov obložite s polovicami češnjevih paradižnikov in polovico kumarice. Zadnjo tretjino kanapejev obložite z rdečo papriko in posujte z baziliko.
2. korak
Temeljito operite in otresite zeleno solato. Narežite jo in ji dodajte preostanek češnjevih paradižnikov ter odcejeno mlado koruzo. Odcedite srčke artičok in jih narežite na 4 dele ter jih dodajte solati.
3. korak
Posušene paradižnike v olju odcedite na kuhinjski brisački, jih sesekljajte ter dodajte solati. V posodi zmešajte olivno olje, jogurt in limonin sok. Začinite s mletim poprom po okusu. S pripravljenim prelivom prelijte solato in jo postrezite skupaj s kanapeji.